V Æ S N E R

Tror du på trolde, elverfolk og åndevæsner?
Væsner er tæt knyttet til vores folketro, og symboliserer naturens kræfter. De bor i vandløb, træer, i jorden, i høje eller i huse. De optræder i folkeviser, myter og sagn som overnaturlige eksistenser i menneskelignende skikkelser. Deres forhold til mennesker afhænger af, hvordan vi opfører os. Behandler vi dem godt, hjælper de os. Behandler vi dem dårligt, kan de drille, eller ligefrem skade os.

Væsnerne, jeg finder i naturen, er netop menneskelignende figurer. Skikkelser der træder frem for mit blik i en skyformation, træets bark eller en rislende bæk. For mig har hvert væsen en særlig historie at fortælle. Væsnerne har alle deres egne personligheder, temperamenter og finurligheder. Historien om væsenet kommer til mig helt af sig selv. Her viser væsnets personlighed og særegne træk sig for mig. Hvert eneste møde med naturens væsner er unikt og min taknemmelighed for at møde hvert væsen er stor.

Fantasien kan arbejde helt af sig selv. Men vi kan også slippe fantasien løs gennem en aktiv beslutning om at lade vores underbevidsthed tale frit til os. Det kan være en spændende og frigørende oplevelse at afkoble fornuften, egoet og logikken. At slippe behovet for at bevise eller modbevise væsenernes eksistens.

Tillid og et aktivt valg om at tro er uløseligt knyttet til min fantasi. Jeg elsker eventyr og fantasi, og hvis det kan give mig og andre en oplevelse til hjerte og sjæl, så vil jeg til hver en tid vælge den fremfor videnskab og beviser.

Fotografierne taler forskelligt til os hver især. Det er til stor glæde for mig, når jeg hører hvad andre ser og opfatter. Jeg håber, du kan finde din egen eventyrverden igennem mine fotografier. Fotografierne i udstillingen er ikke manipuleret, men nænsomt fotobehandlet med stor respekt for motivet som det var i naturen.

OM CHRISTINE LOUW

Født i 1980 og opvokset i Atterup på sydsjælland. Har en lang årerække været bosat i København og er nu flyttet tilbage til Køgeegnen med sin mand og to børn. Oprindeligt uddannet bibliotekar, men har arbejdet professionelt som fotograf siden 2011.